Altanbygge nr 2

Under påskhelgen påbörjade jag det som kommer att bli vår uteplats på baksidan. Norrläge, vilket kan vara skönt  när det är varmt ute. Slutresultatet i Juni kommer att innefatta en dubbeldörr i hel glas med utgång från köket till nya altanen.

.

Jag började med att mäta ut måtten och kunde justera dessa efter familjens önskemål. Nu gick det att beräkna virkesåtgång och antalet fästpunkter som behövdes.

.

Bärlina sattes upp mot väggen. Det kostade mig 2 st betongborrar som hann bli rejält slöa innan jag var tillräckligt långt inne i väggen.

.

Efter bärlinan så måttade jag ut vad som var rakt från väggen, ut i gräsmattan. När det var klart så började jag mäta in den yttre bärlinan.

.

Reglarna mättes ut från väggen och lades på plats. De mättes upp till rätt längd så jag kunde se exakt var den yttre bärlinan skulle sättas fast. Jag väntade med att gräva igen hålen med cementplintarna innan jag mätt och fäst alla reglarna.

.

Reglarna monterade o klara. Nu gräver jag igen hålen för plintarna och sedan börjar jag bygga golv. Jag märkte dock att reglarna på 45x120 var för klena för bredden på altanen. Behöver komplettera med lite marksten för att få altanen stadigare på mitten. 

.

Kompletterat och påbörjat. 202 meter trall skall läggas ut och skruvas med 20 skruv per längd.

.

Viktigt att få hörnen snygga. Tyckte jag fick till det ganska bra här.

.

Slutet på byggdag 2. Regelverket, extra stöttning, 1,5 meter trall och lite hörn fixade.

.

Varmt ute de här dagarna. Vätskepauser behövdes få och då. 

.

Nu börjar det närma sig. En dag kvar ungefär.

.

Färdigt. Decklight är monterade (3 st)

.

Färdiga resultatet dagtid (exklusive dörren som kommer senare)

.

Kvällsbild med mobilen. Lite suddigare.