Fy tusan...

Inlagt av lasse mån, 06/27/2022 - 13:58

... vad varmt det är ute just nu. Jag ogillar temperaturer över 25 grader och det har det varit nu i några dagar. Det påverkar såklart hundpromenader o annat också. Som tur är så har solcellerna kommit igång delvis. Dock är installationen ej klar med ny mätare så jag behöver gå ut och stänga av produktionen ibland för att inte skicka ut el på nätet. AC:n som behöver vara på nu gå i alla fall "gratis" med solelen. Elektrikern som var här och arbetade med inkopplingen var väl inte en klippa på den här typen av installationer direkt.

Elektriker på G..

Inlagt av lasse tis, 06/07/2022 - 14:56

Fas två i solpaneluppsättningen närmar sig. Tors-Fre denna vecka planerar elektrikern att komma för att montera/koppla in växelriktare och batteri för att färdigställa min installation av solel. Hoppas därefter att EON är snabba att byta mätare och godkänna installationen. Jag har förberett några automatiseringar som ska få detta att fungera bra för oss. I övrigt är vårarbetet nästan klart hemma. Vi har inte planterat något i trädgårdslandet ännu dock. Däremot är poolen uppvärmd och städad, Staketet på framsidan som bara var grundmålat har vi börjat måla på riktigt.

Snart två år.

Inlagt av lasse tis, 05/10/2022 - 09:17

Sedan jag uppdaterade denna sida senast (jan-22) har det såklart hänt en del saker runt Kasper. Träningen går lättare nu när det inte är kallt och blött ute. Det är fortfarande vår och massor med aktiviteter så det har inte blivit jättemycket fokus på någon speciell träning ännu. För någon månad sedan började vi uppleva en något lugnare Kasper på promenader. Verkar som det började gå in i huvudet på honom att han inte alltid behöver arbeta med spänt koppel 5 meter framför oss. Men som med allt rörande Kasper så går det lite fram och tillbaka. Lugnare vid hundmöten är en sådan sak.

April -22 Solpaneler o annat

Inlagt av lasse mån, 04/25/2022 - 15:19

Häromveckan kom några byggare och påbörjade installationen av solpaneler på taket. De jobbade på snabbt och det ser bra ut för min del. Väntar nu på leverans av batteri och växelriktare samt en elektriker som ska dra alla kablar o koppla in.
Snart kommer vi kunna producera vår egen el till viss del vilket kommer sänka vår årsförbrukning av el, även om vi inte kommer få kostnadstäckning under november-februari.

Fin marsmånad

Inlagt av lasse fre, 03/18/2022 - 07:31

Hela mars såhär långt har varit väldigt solig o fin. Det blir lätt längre promenader med Kasper då såklart. Annars börjar det gå tillbaks till det normala från covid. En dag i veckan på jobbet och 4 dagar hemifrån. Fungerar bra tycker jag. I slutet på månaden ska jag begå golfpremiär enligt plan. Åker på konferens till Öland för att träffa golfförbundets tournament directors. Vi har haft en hel del möjligheter att se norrsken i år. Jag var ute en kväll till för några dagar sedan och fick ytterligare några norrskensbilder. I de här lägena saknar jag min systemkamera.

M:s födelsedag

Inlagt av lasse mån, 02/21/2022 - 09:54

Strax efter mitten av februari. M fyller år idag. Det firas med snöstorm. Prognosen säger snö hela dagen och en stund i morgon.15-30 cm. Vi får väl se var det slutar. Sitter själv mest och lär mig om solpaneler så jag är förberedd när installationen kommer om ca 1 månad. Var med S och tittade på lägenhet i helgen. En trevlig liten lägenhet som säkert skulle passa henne jättebra som första boende utanför hemmet. Bilden är från Kaspers o min promenad när solen äntligen kom fram och värmde lite.

Lite storm...

Inlagt av lasse mån, 01/31/2022 - 11:16

I helgen for en storm förbi. Vi märkte inte så mycket av den, mer än att det har blåst ned lite träd i skogen och att det ligert kvistar o grena lite här o där både på tomten och på gångvägarna. Under söndagen var det ruskväder och inte lika roligt at gå ut med hunden som det brukar vara.  För några år sedan i samband med busväder så kom några Dovhjortar över på vår sida av skogen. Nu i helgen kom de tillbaka. Fick en bild på dom när de var i trädgården o käkade fågelfrö. Tyvärr kom de tillbaka i natt och fastnade i öppelträdsbelysningen.

Norrsken i Kungsängen

Inlagt av lasse mån, 01/17/2022 - 09:06

Under några års tid har jag följt en facebookgrupp som berättar när det vankas Norrsken i landet. OFtast så syns det bara väldigt långt norrut, men ibland så letar det sig längre söderut. Då brukar vi ha oturen att det är molnigt i Stockholmsområdet. Nu i helgen var dock förutsättningarna bra. Inga moln och vi kom ihåg att åka ut o kika.

 

Solpaneler 2022

Inlagt av lasse mån, 12/27/2021 - 16:13

Nu bär det av med Solpanelsinstallation på taket. Under Q1-2022 kommer de förhoppnisvis uyp. 30 st paneler som kommer producera ca 10Mwh per år och därigenom hjälpa oss att halvera elförbrukningen. Mer info när det börjar närma sig.

Snart jul igen

Inlagt av lasse ons, 12/08/2021 - 14:10

Vi har haft några veckor med ganska kallt väder i november o december. Ganska ovanligt med den kylan vid den här årstiden. Det brukar vara mer januari-mars väder. Bra med braskamin för att hålla nere elkostnaderna lite i alla fall. Sofia o jag satte upp julgranen i helgen. Det blev  bra. Kasper börjar vänja sig vid selen nu, men vi har den inte på förutom när han ska ut och även om jag ska sätta på halsbandet så visar han att han helst inte vill ha något alls runt nacken.